Lanova Castor Oil Καστορέλαιο 50ml

1.75 

Διαθέσιμο

Προϊόν εξαιρετικής ποιότητας καστορέλαιου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της φαρμακοποιίας.

2 σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: 5202960402213 Κατηγορίες: ,

Το καστορέλαιο είναι δραστικό υπακτικό με συστατικά, που επιδρούν στο παχύ και το λεπτό έντερο.

Έχει χρησιμοποιηθεί με σκοπό τον καθαρισμό των εντοσθίων μετά από τροφική δηλητηρίαση και για να εκτονώσει τη δυσκοιλιότητα. Ορισμένες φορές χορηγείται σε νοσοκομεία για την προπαρασκευή της κοιλιακής χώρας των ασθενών πριν από την υποβολή σε ακτίνες Χ του παχέος εντέρου και των νεφρών.

Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών.

Επιπλέον, το καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, τα οποία παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορελαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή.

Παράλληλα, το καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να “παγιδεύει” την υγρασία της επιδερμίδας – εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Χρησιμοποιείται, επίσης, τοπικά για τη θεραπεία των τύλων (κάλων) και την απομάκρυνση των ακροχορδών. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.

Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων. Άλλες χρήσεις του περιλαμβάνουν την παρασκευή τονωτικών της τριχοφυΐας, καλλυντικών και αντισυλληπτικών αλοιφών και γελών.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων και όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια.

Οδηγίες Χρήσης
  • Εξαιρετικό μαλακτικό, κατάλληλο για το πολύ ξηρό, ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο δέρμα.
  • Αποτελεί συστατικό σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα.
  • Κατάλληλο για μασάζ.
  • Ανακουφίζει από μικροερεθισμούς.

Επιπλέον Πληροφορίες

Βάρος 0.100 kg
Εταιρία